Format A5, 88 stranica, tvrdi uvez, za naručiti roman pošaljite email 'Uplata za Tizi' na

hoyka@hoyka.com

Cijena s osobnim preuzimanjem u Zagrebu je 89kn, a s dostavom na adresu u Hrvatskoj je 119kn.

PUSTOLOVINE TIZI ENILI: EKSPERIMENT

O romanu

Pustolovine Tizi Enili su roman u nastavcima za čitatelje od 7-18 godina, ali pisan na način da bude zanimljiv svim uzrastima. Koncept je takav da čitatelj putem napete i zabavne akcijske fabule pune preokreta, spontano dolazi do znanja, metoda učenja i ideja za unaprijeđenje svijeta.

 Roman 'Eksperiment' prvi je dio planirane serije.

Glavna junakinja je radoznala desetogodišnja djevojčica Tizi Enili koja s roditeljima vrhunskim znanstvenicima živi u gradu Gea na istoimenom otoku. Tamo pohađa školu u sklopu znanstvenog instituta kojem je 'misija' omogućiti čovječanstvu napredak i kvalitetniji život. U toj se školi naprednim edukativnim metodama nastoji otkrivati i razvijati individualne sposobnosti svakog učenika. Tim sistemom nastoji se doskočiti problemima zbog kojih mnogi vrhunski talenti prolaze 'ispod radara' ili zbog slabe edukacije ne razvijaju svoje pune potencijale. 

Jedna od temeljnih ideja djela je da svi imamo sposobnosti učiniti svijet boljim, samo ih trebamo otkriti i razviti. Kroz radnju se čitatelje upoznaje sa sistemima koje i sami mogu primjeniti za svoj napredak, čime se sugerira da uz poboljšane edukativne metode svatko može realizirati maksimum svojih potencijala (talenata) i doprinijeti misiji. Tako se čitatelji kroz djelo upoznaju s mnemo tehnikama (u prvom dijelu je predstavljena metoda slika), pozitivnim razmišljanjem (shvaćen propali eksperiment je korak ka uspjehu, učenje i stvaranje su najzabavnije igre), lateralnim razmišljanjem, kritičkim pitanjima, sistemom mentalnih mapa...

U tom miljeu, Tizi nailazi na zagonetku i obuzeta njome odlazi u avanturu života koja vodi do zapanjujućeg otkrića.

Roman često eksplicitno upozorava čitatelje na aktualne probleme i nudi prijedloge mogućih rješenja: potrebu uključivanja svih u ostvarenje napretka, potrebu unaprijeđenja obrazovnog sustava, potrebu zauzimanja stava prema usponu umjetne inteligencije, potrebu osvještenja ekološki odgovornog poslovanja...

Djelo je pisano na način da čitatelje potakne na pronalaženje vlastitih potencijala kojima bi mogli doprinijeti 'misiji'. Stoga se likovi ponekad obraćaju direktno čitatelju koji time i sam postaje dio djela.

Kako bi čitatelji postali svjesni da i oni mogu utjecati na put čovječanstva, fokus serijala je prikazati zapanjujući put koji je čovječanstvo prošlo, veličinu dostignuća koja danas imamo i potencijale za budućnost. Jer - svatko ima neku od sposobnosti kojom taj put može učiniti kvalitenijim.


Čitatelji o Tizi

so_tanjaa
Ovo je prva knjiga koju je moja 13 godišnja kćer procitala doslovno u jednom dahu, potpuno ju je očarala i nije ju mogla pustiti iz ruku dok nije zavrsila s čitanjem.
Kaže da je knjiga zanimljiva, zabavna, smiješna, a najviše ju je nasmijalo kad ju je Tizi pitala da li i ona visi kao šišmiš. Kaze da ju je knjiga i ohrabrila da vjeruje u sebe i da možemo napraviti sve ako to jako želimo.
Posebno joj se svidjela ideja "thinking outside the box" (tak je ona rekla 😮) a koju je Tizi koristila kod izrade robota i kaže da je sad sigurna da je to dobar način rješavanja zadataka koje dobivaju iako nekim njenim profesorima i nije baš omiljen.
I zato preporučamo svima da čim prije nabave ovu odličnu knjigu. A imamo i mali zadatak za sve. Autor nam je u posveti napisao "uživajte u svom Vis-u" a mi smo se u čudu pogledali i ništa nam nije bilo jasno, ali nam je Katja sve objasnila čim je pročitala knjigu.
Zato knjigu u ruke i otkrijte sami o čemu se radi 😍😍, ja još nisam došla na red 😂


Sanja, mama iz Zagreba
Tizi su za sad pročitala moja dva sina (7. su razred), obojica u komadu prije spavanja. Prvi je rekao da je knjiga super i jako zanimljiva. Drugi je ujutro, čim sam otvorila vrata njegove sobe, iz kreveta viknuo: "Kupi odmah drugi nastavak!". 


Gregor i mama Sandra
Prema riječima mog osmogodišnjeg sina koji dugo vremena nije želio pročitati ništa osim knjiga iz serijala "Gregov dnevnik", ova knjiga je jednostavno - SUPER!
Omiljeni dio knjige mu je utrka robota koje su učenici sami napravili.
Iz perspektive roditelja koji je također imao zadovoljstvo sudjelovati u čitanju, knjiga je za svaku preporuku jer potiče dijete da bude kreativno, maštovito i prije svega svoje.
S nestrpljenjem očekujemo nastavak!


Tizi se veseli vašem kratkom osvrtu na roman, pa joj ga nakon čitanja budite slobodni poslati na

hoyka@hoyka.com 

😊


TIZI EKSPERIMENT TOUR

 Tizi je krenula na turneju 😊 pridružite nam se na promociji romana u ovim gradovima:

11.5. Velika Gorica 18h, Knjižnica Galženica
19.5. Karlovac 18h, Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić
20.5. Zabok 19h, Knjižnica K.Š. Gjalski
26.5. Zadar 12h, Gradska knjižnica
21.6. Crikvenica 19h, park Petak
23.6. Knin 19h, Kninski Muzej
24.6. Šibenik 19h, Gradska knjižnica Juraj Šižgorić
25.6. Split 19h, lokacija promocije biti će uskoro određena
1.7. Osijek 19h, terasa Kulturnog centra
6.7. Samobor 18h, livada kod Samoborskog muzeja, Ul. Ferde Livadića 7
7.7. Bjelovar 19h, Boho park
23.7. Korčula 20h, Centar za kulturu

Moguće su promjene termina i lokacija, pa prije dolaska provjerite kod domaćina promocije.
Uključivanje u turneju najavilo je još gradova koji će nakon određivanja termina biti dodavani na ovaj popis. 

Using Format