Format A5, 88 stranica, tvrdi uvez, za naručiti roman pošaljite email sa sadržajem 'Molim podatke za uplatu' na

tizi@hoyka.com

Cijena s osobnim preuzimanjem u Zagrebu je 89kn, a s dostavom na adresu je 119kn.

PUSTOLOVINE TIZI ENILI: EKSPERIMENT

O romanu

Pustolovine Tizi Enili su roman u nastavcima za čitatelje od 7-18 godina, ali pisan na način da bude zanimljiv svim uzrastima. Koncept je takav da čitatelj putem napete i zabavne akcijske fabule pune preokreta, spontano dolazi do znanja, metoda učenja i ideja za unaprijeđenje svijeta.

 Roman 'Eksperiment' prvi je dio planirane serije.

Glavna junakinja je radoznala desetogodišnja djevojčica Tizi Enili koja s roditeljima vrhunskim znanstvenicima živi u gradu Gea na istoimenom otoku. Tamo pohađa školu u sklopu znanstvenog instituta kojem je 'misija' omogućiti čovječanstvu napredak i kvalitetniji život. U toj se školi naprednim edukativnim metodama nastoji otkrivati i razvijati individualne sposobnosti svakog učenika. Tim sistemom nastoji se doskočiti problemima zbog kojih mnogi vrhunski talenti prolaze 'ispod radara' ili zbog slabe edukacije ne razvijaju svoje pune potencijale. 

Jedna od temeljnih ideja djela je da svi imamo sposobnosti učiniti svijet boljim, samo ih trebamo otkriti i razviti. Kroz radnju se čitatelje upoznaje sa sistemima koje i sami mogu primjeniti za svoj napredak, čime se sugerira da uz poboljšane edukativne metode svatko može realizirati maksimum svojih potencijala (talenata) i doprinijeti misiji. Tako se čitatelji kroz djelo upoznaju s mnemo tehnikama (u prvom dijelu je predstavljena metoda slika), pozitivnim razmišljanjem (shvaćen propali eksperiment je korak ka uspjehu, učenje i stvaranje su najzabavnije igre), lateralnim razmišljanjem, kritičkim pitanjima, sistemom mentalnih mapa...

U tom miljeu, Tizi nailazi na zagonetku i obuzeta njome odlazi u avanturu života koja vodi do zapanjujućeg otkrića.

Roman često eksplicitno upozorava čitatelje na aktualne probleme i nudi prijedloge mogućih rješenja: bezumlje moćnika koji su zbog profita spremni uništiti temelje života na Zemlji, potrebu uključivanja svih u ostvarenje napretka, potrebu unaprijeđenja obrazovnog sustava, potrebu zauzimanja stava prema usponu umjetne inteligencije...

Djelo je pisano na način da čitatelje potakne na pronalaženje vlastitih potencijala kojima bi mogli doprinijeti 'misiji'. Stoga se likovi ponekad obraćaju direktno čitatelju koji time i sam postaje dio djela.

Kako bi čitatelji postali svjesni da i oni mogu utjecati na put čovječanstva, fokus serijala je prikazati zapanjujući put koji je čovječanstvo prošlo, veličinu dostignuća koja danas imamo i potencijale za budućnost. Jer - svatko ima neku od sposobnosti kojom taj put može učiniti kvalitenijim.What area are you located in?

Our studio is centrally located downtown. We are available to be on site with a day’s notice.

How far in advance should I book?

We are booking for the upcoming season now. Get in touch with us today to schedule a free consultation. We will do our best to accommodate your timeline.

What are your rates?

We are able to provide a number of packages of our most popular services, along with a-la-carte options. View our pricing for more details and to request an estimate.

Do you offer any other services?

Our network of talented creatives spans the region. Whatever is required for your project, we will ensure that you have access to the top talent to get it done.

Using Format